ZÁHORÁCKÝ GULÁŠ

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / GULÁŠ / GULÁŠ HOVĚZÍ / 




INGREDIENCE: 300 g zadního hovězího (kližky), 300 g vepřového plecka, 60 g tuku, 300–400 g cibule, 1 střední zelená paprika, 2 rajčata, 2 až 3 lžíce hladké mouky, 1 větší stroužek česneku, trochu mletého kmínu, vrchovatá lžička sladké mleté papriky, pepř, hovězí vývar nebovývar z 1/2–3/4 kostky masoxu, 2 špetky soli, 1–2 lžíce kečupu (rajského protlaku).
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a vepřové maso pokrájíme na větší kostky. Na rozehřátém tuku v papiňáku osmažíme dozlatova na kolečka (nebo nadrobno) nakrájenou cibuli, přidáme hovězí maso a po všech stranách osmažíme.
Zhruba po 10 minutách přidáme vepřové maso a znovu za častého míchání obě masa smažíme, až je i vepřové téměř měkké. Posypeme hladkou moukou, kterou spolu s masem také trochu za stálého míchání osmahneme. Přidáme kečup, drobně nasekaný česnek (i utřený s minimem soli), kmín, pepř, mletou papriku a osolíme. Po malých částech podléváme vývarem či masoxem až na potřebné množství.
Necháme chvíli probublávat a přidáme zelenou papriku pokrájenou na kolečka a rajčata nakrájená na malé kousky. Přivedeme do varu, papiňák uzavřeme a necháme zhruba 30 minut dělat.
Na talíři můžeme přidat na porci masa se zeleninou necelou lžíci zakysané smetany.
 


ZÁHORÁCKÝ GULÁŠ ZÁHORÁCKÝ GULÁŠ



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1392 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz